BEZPEČÍ

služby a nástroje pro posílení bezpečí v domácím prostředí

Tísňové péče a tlačítka SOS

Tísňová péče je služba, která poskytuje nepřetržitou podporu lidem, kteří mohou potřebovat pomoc v náhlých zdravotních nebo jiných krizových situacích. Zahrnuje dohled a možnost rychle reagovat na jakékoliv komplikace, ať už zdravotní, sociální, nebo jiné. Tato péče je dostupná 24 hodin denně a zajišťuje, že v případě potřeby se k uživateli dostane odpovídající pomoc co nejdříve. Služba je určena především pro seniory nebo osoby se zdravotními potížemi, které chtějí zůstat co nejdéle ve svém domácím prostředí.

SOS tlačítko je jednoduché zařízení, které umožňuje rychlé přivolání pomoci v nouzové situaci. Po jeho stisknutí se odešle signál, který může upozornit vybrané osoby (např. rodinu či pečovatele) nebo tísňovou službu, která může reagovat rychleji. SOS tlačítka se často používají ve formě náramků, přívěsků nebo jako součást chytrých hodinek.

Aplikace Záchranka

Nástroj pro tísňové volání, upozornění, řešení krizových situací.

Anděl na drátě

Registrovaná sociální služba tísňové péče na celém území ČR se sídlem v Náchodě.

Anděl strážný

Služba tísňové péče na celém území ČR se sídlem v Praze a dispečinkem v České Lípě.

Girasole

Registrovaná sociální služba tísňová péče z Hustopeče.

Mobilní telefony pro seniory a handicapované

Ano, mobilní telefony mohou být považovány za asistivní technologie. Díky různým funkcím a aplikacím, jako jsou hlasové asistenty, zvětšování textu, hlasové ovládání, připomínky léků, aplikace pro komunikaci s rodinou nebo zdravotnickým personálem a nouzová volání, pomáhají usnadnit život lidem, kteří to potřebují. Tyto technologie tak mohou zajišťovat podporu nezávislosti a bezpečnosti v každodenním životě.

BlindShell

Ozvučený mobilní telefon pro seniory i zrakově handicapované, s velmi hlasitým reproduktorem.

EVOLVEO EasyPhone XD

Snadné ovládání, velká tlačítka, obrázkový telefonní seznam, SOS lokátor.

ALIGATOR A675 Senior

Snadné ovládání, velká tlačítka, obrázkový telefonní seznam, SOS lokátor.

„Chytré“ hodinky

„Chytré“ hodinky jsou elektronická zařízení, která kombinují funkce tradičních hodinek s pokročilými technologiemi, podobně jako mobilní telefony. Umožňují zobrazovat upozornění, měřit srdeční tep, sledovat pohybové aktivity, monitorovat spánek nebo dokonce provádět nouzová volání. Některé modely mají i funkce pro sledování zdraví, jako je měření EKG nebo detekce pádů. Existují také typy hodinek, které jsou přímo určeny pro použití s mobilním telefonem, takže dokážou rozšířit funkce telefonu a zajišťují ještě lepší propojení a synchronizaci dat

CARNEO SeniorSafe+ 4G

S ovládáním v češtině, TFT displej, GPS, telefonování s vloženou SIM kartou, režim spánku/nerušit, vodotěsnost IP67, detekce pádu, opuštění bezpečné zóny, SOS tlačítko a zpětné volání/vzdálený odposlech.

Senzory a detektory do domácnosti

No posts